close
loading
Krem do twarzy ŻEŃSZEŃ INDYJSKI na dzień

Krem do twarzy ŻEŃSZEŃ INDYJSKI na dzień

Cena: 34 PLN
Ilość sztuk:
ORIENTANA

Naturalny krem do twarzy z żeńszeniem indyjskim (ashwagandha) szeroko stosowanym w Ajurwedzie. Zawiera składniki aktywne takie jak fitosterole, alkaloidy, kumaryny i fenolokwasy. To naturalne substancje przeciwstarzeniowe. Oparty na bazie olejku słonecznikowego i masła shea, które działają nawilżająco, zmiękczająco i wygładzająco na skórę.  Zawiera również olej Chaulmogra znany w Indiach ze swych cudownych właściwości dla skóry. Olej Chaulmogra zawiera kwas chaulmogrowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, które skutecznie łagodzą dolegliwości skórne. Ma działanie bakteriobójcze i łagodzi wypryski.

Do cery dojrzałej

 

40 g

 

DZIAŁANIE:

- działa odmładzająco, przeciwzmarszczkowo

- ujędrnia

- odżywia i regeneruje

- mocno nawilża i wygładza

 

SKŁAD:

Pełny skład: woda, olej słonecznikowy, trójgliceryd kaprylowo – kaprynowy (z oleju kokosowego i glicerydu), Stearynian glicerolu (pochodzenie roślinne), gliceryna (pochodzenie roślinne),  olejek z kiełków pszenicy, masło shea,  kwas stearynowy (z naturalnego wosku roślinnego), ekstrakt z korzenia witani ospałej, olejek z migdałów, ekstrakt z papai, mirystynian izopropylu (pochodzenie roślinne), monogliceryd kwasu kaprylowego (z oleju kokosowego lub palmowego), alkohol cetylowy (pochodzenie roślinne), olejek z pestek grejpfruta, olejek sezamowy, olejek uśpianowy, ekstrakt z szafranu, olejek z awokado, olejek z drzewa sandałowego, olejek z nasion marchwi, kwas cytrynowy, benzoesan sodu (pozyskiwany z jagód), sorbinian potasu (pozyskiwany z jagód).

Olej słonecznikowy – bogaty w fosfolipidy, karoten i witaminę E. Zmiękcza, wygładza i wzmacnia skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe i przeciwzapalne.

Olejek z kiełków pszenicy - bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, składniki mineralne, lecytyny, enzymy, fitosterole, karoteny. Doskonały dla skóry zniszczonej i zmęczonej.

Masło shea – bogate w kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, E i F - regeneruje i odnawia zniszczony naskórek. Wygładza i zmiękcza skórę jednocześnie chroniąc ją przed szkodliwymi czynnikami, m.in. promieniami UV. Stymuluje aktywność komórek do odmładzania. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza procesy gojenia, niweluje reakcje alergiczne. 

Ekstrakt z korzenia witani ospałej (ashwagandha) – właściwości odmładzające, odżywcze i regenerujące.

Olejek z migdałów – zawiera wiele naturalnych substancji odżywczych, takich jak proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B przez co wpływa na jędrność i elastyczność skóry i opóźnia proces starzenia. Zawiera również kwasy linolowy i oleinowy, które zmiękczają naskórek i wzmacniają lipidową barierę ochronną skóry.

Ekstrakt z papai – chroni skórę przed produkcją melaniny, wybiela przebarwienia, wygładza skórę i nadaje jej zdrowy koloryt. Papaja jest bogata w wiele substancji odżywczych, białek, minerałów i witamin.

Olejek z pestek grejpfruta - wspomaga wzrost i regenerację naskórka, wzmacnia, odżywia i napina skórę, oczyszcza i ściąga rozszerzone pory, dział antyseptycznie, odświeża, orzeźwia i tonizuje naskórek, ogranicza tworzenie się zmarszczek.

Olejek sezamowy – silnie antyoksydacyjny. Likwiduje wolne rodniki, które niszczą kolagen i elastynę w tkance łącznej skóry właściwej. 

Olejek uśpianowy – efektywnie łagodzi dolegliwości skórne.

Ekstrakt z szafranu – to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy od tysięcy lat zanany  w Azji jako środek przeciwko starzeniu neutralizujący działanie wolnych rodników, a wszystko dzięki zawartych w nim dwóch aktywnych środków:  safranalu i krocynie.

Olejek z awokado – Głęboko penetrujący i nawilżający o wysokich właściwościach antyoksydacyjnych. Zawiera witaminy A, D, E, witaminy z grupy B, lecytynę. Zawiera dużą ilość naturalnych fitosteroli. Stymuluje metabolizm kolagenu, wspomaga regenerację tkanki łącznej, przyspiesza proces gojenia i łagodzi stany zapalne.

Olejek z drzewa sandałowego – działanie przeciwbakteryjne, odżywcze, regeneracyjne

Olejek z nasion marchwi – Szczególnie polecany do cery dojrzałej starzejącej się. Intensywnie regeneruje, nawilża i natłuszcza skórę.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Po oczyszczeniu skóry nałożyć krem na twarz, szyję i dekolt. Stosować rano i/lub wieczorem. Nadaje się znakomicie jako podkład pod makijaż

 

Ashwagandha

Withania Somnifera potocznie zwana żeń-szeniem indyjskim to jedno z najważniejszych ziół w Ajurwedzie. Posiada właściwości odmładzające, odżywcze, regenerujące i przeciwzapalne. Przygotowywana wg tradycyjnych ajurvedyjskich receptur gwarantuje zachowanie optymalnej ilości składników aktywnych, a tym samym wysoką skuteczność. Ashwagandha przygotowywana jest w naszej fabryce w Indiach posiadającej certyfikat na produkcję ajurwedyjską.

 

Masło Shea

Olej roślinny wytwarzany z nasion drzewa z gatunku Masłosz Parka. Zawiera cztery rodzaje kwasów tłuszczowych, poprawia metabolizm komórek oraz ich samoregenerację, a także wpływa na zwiększenie jędrności i sprężystości skóry.  Jest doskonale przyswajane przez skórę. Masło Shea (Karite) jest popularnym, naturalnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry.

 

Migdałowiec

Migdałowce pochodzą z Azji Środkowej. Informacje o ich owocach pojawiały się jeszcze w czasach przed Chrystusem. Z nasion migdałowca  tłoczy się olej migdałowy, który zawiera szereg naturalnych substancji odżywczych, takich jak proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Olej migdałowy poprawia jędrność i elastyczność skóry, opóźnia proces starzenia, wzmacnia lipidową barierę ochronną skóry.

 

Papaja

Dopiero niedawno naukowcy odkryli właściwości kosmetyczne papai, choć maseczka z surowej papai znana jest z Azji od dawna. Owoc papai zawiera mnóstwo cennych dla zdrowia i urody substancji: witaminy  C i E, kwas foliowy, cynk, potas, magnez, naturalne antyoksydanty: luteinę, likopen i argininę.  Dzięki enzymowi złuszczającemu - papainie, chroni skórę przed produkcją melaniny i wybiela przebarwienia.

 

Sandałowiec

Sandałowiec rośnie na suchych obszarach subkontynentu indyjskiego i dostarcza jednego z najcenniejszych olejków w kosmetyce. Olejek sandałowy łagodzi zapalenia skóry, pielęgnuje skórę suchą i odwodnioną. Jest afrodyzjakiem. W Indiach to roślina święta - wierzono, że rytuał wielbienia Śiwy z użyciem drzewa sandałowego,  aloesu,  kamfory i  szafranu prowadzi do osiągnięcia śiwaloki – nieba boga Śiwy